MANAVGAT BOĞAZİÇİ KOLEJİ YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

MANAVGAT BOĞAZİÇİ KOLEJİ YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR
Okullar Ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını arayan Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci için kritik açıklama geldi. Milli Eğitim (MEB) Bakanı Ziya  Selçuk  yüz yüze eğitim için 15 Şubat’ı işaret etti. “15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var” dedi. Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk ise yüz yüze eğitime hazırız açıklamasında bulundu.

‘15 ŞUBAT’TA OKULLARIN AÇILMASINI ÖNGÖRMÜŞTÜK’


Bakanın açıklaması Eğitim camiasın da heyecan yarattı. Ancak Dünyada ve Türkiye’de Pandemi sürecini yakinen takip eden eğitim kurumları için 15 Şubat tarihi sürpriz olmadı. Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk: “Boğaziçi Eğitim Kurumları olarak devam eden Ar-ge çalışmalarımız ışığında okulların 15 Şubat gibi açılacağını zaten önceden öngörmüştük. Mart ayında ülkemizde ilk vaka görüldüğünde herkes gibi bizlerde ne yapacağımızı bilemedik. Ama haziran ayından itibaren süreci çok yakından takip ettik. Sıkı bir Ar-ge çalışması başlattık. Pandeminin tüm dünyada ve ülkemizde yayılma süreci ve etkilerinin eğitim sektörüne yansımalarını yakından izledik. Okulların ne zaman tamamen yada kademeli olarak açılabileceği noktasında elimize ulaşan verilerle hedefler belirledik. Haziran ayında başlayan Ar-ge çalışmalarımız sonuç verdi. Yaz döneminde koyduğumuz hedeflerimiz bugün Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 15 Şubat tarihiyle tamamen örtüşüyor. Bu çok güzel bir şey.” ifadelerini kullandı.

15 ŞUBAT TA OKULLARIMIZ AÇILACAK AMA…

Korona virüsle mücadele sürecinde eğitim takvimi yeniden belirlendi Yüz yüze eğitim 15 şubatta başlayacak ama Okulların kademeli olarak açılıp açılmayacağının durumunu ise salgının seyri belirleyecek. Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk: “15 Şubat tarihinde okullarımız açılacaktır ama kademeli olarak açılacaktır. Tam olarak açılması söz konusu olmayacaktır.” dedi.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Manavgat Boğaziçi Koleji kurucu temsilcisi Polat Selçuk ,Ankara ve İstanbul başta olmak üzere hasta ve vaka sayılarında yüzde 40 a varan azalışa dikkat çekti. Selçuk; Boğaziçi Kolejinde pandemi önlemleri dün olduğu gibi bugün ve yarın en üst seviyede uygulanmaya devam edecek dedi.

Polat Selçuk: “Manavgat’ta TSE onaylı okulum temiz ve güvenli sertifikası ( My School Certificate) nı alan ilk özel okul Boğaziçi koleji oldu. Bu bizim için gurur verici bir gelişme. Pandemi önlemleri konusunda asla taviz vermiyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde dahi okulumuzda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin HES kodunu aldık. Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri HES kodları üzerinden kontrol ediyoruz. Olası bulaş riskine karşı hem uyarılarda bulunuyor hem de sağlık durumlarını an be an takip ediyoruz. Böylelikle hem eğitim kadromuz hem öğrencilerimiz hem de velilerimizle kendi güvenlik çemberimizi oluşturuyoruz. Okullarımız açıldığında da aynı uygulamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


MANAVGAT BOĞAZİÇİ KOLEJİ YÜZ YÜZE EĞİTİM
Editör 21 Ocak 2021 , Perşembe

Yorum Yapın