Bize Ulaşın!

Aklınıza takılanları sormak için bize ulaşın yada iletişim formu üzerinden bize yazın.

Eğitim Sistemimiz

MANAVGAT BOĞAZİÇİ KOLEJİ, Türk Milli Eğitim Sistemine uygun, beraberinde bunun üzerine kendi değer ve stilini ekleyerek bir eğitim ve öğretim anlayışı getirmiştir.

• Ortaokul ve Anadolu Liseleri statüsünde eğitim, öğretim vermektedir.
  • Derslerin türüne, konusu göre alanında deneyimli öğretmenler tarafından uygun öğretim stratejileri, yöntemleri, teknikleri uygulanır.
  • Tüm eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir.
  • Fizik-Kimya-Biyoloji-Matematik-Coğrafya dersleri, 3 BOYUTLU DERSLİKLERDE işlenir. Öğrencilerin motivasyonu sağlanarak, derslere ilgilerinin artması, farklı bakış açıları kazanmaları, zor ve karmaşık konuları daha kolay anlamaları, soyut kavramları somutlaştırabilmeleri, üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirmeleri, dersleri günlük hayatla ilişkilendirerek bilgileri daha kolay kavramaları, OKUYARAK, DUYARAK, GÖREREK, YAŞAYARAK, DOLAŞARAK, YAKINLAŞARAK, EĞLENEREK ve her şeyden önemlisi HİSSEDEREK, ÖĞRENDİKLERİ BİLGİLERİN KALICI OLMASI sağlanır.
  • 9.sınıftan itibaren bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları uygulanır. 9.sınıfa başlayan öğrenciler, rehberlik birimiyle hedef belirleme çalışması yaparlar. Amaçlarına göre oluşturulan sınıflarında eğitimlerine devam ederler.11.sınıftan itibaren dersler müfredatı kapsayacak şekilde üniversite sınavlarına yönelik olarak hazırlanır.12.sınıf öğrencilerine belirli bir program ve takvim çerçevesinde 9.10.ve11.sınıf derslerinden periyodik deneme sınavları uygulanır. Deneme sınav sonuçları ölçme ve değerlendirme birimi tarafından analiz edilir. Eksiklileri hafta içi okul saatleri haricinde ve hafta sonu cumartesi günü iyileştirme çalışmalarıyla tamamlanır.
  • Öğrencilerin kendilerini geliştirip, ilgi, yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçebilmeleri için etkin PDR çalışmaları yapılır.
  • Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüp çalışmalarıyla öğrencilerin sosyal ,kişisel, sportif gelişimleri sağlanır.